perjantai 13. toukokuuta 2016

Torstaina aamu alkoi renkaanvaihdoilla ja myöhemmin jatkui huolloilla. Vaihdettiin myös aika uuteen Mazdaan vasemman puolen peili. Oli kyllä toisaalta kiireetön päivä. Hommia ei ole enään ollut niin hyvin.
Mentiin firman kanssa syömään illalla ravintolaan, missä oli paistettua possua persiljakastikkeella ja on kuulemma jotain perinneruokaa täällä. Possu oli samaa osaa, mitä pekonikin on, mutta paksumpina siivuina. Ja se piti syödä käsin. Tai niin ne suositteli, koska leikkaaminen veitsellä oli mahdotonta. Reunat olivat niin kovat. Oli kyllä hyvää, mutta ehkä oli hieman kuivaksi paistettu. Jälkiruoaksi oli lettuja hillolla ja jäätelöllä. Oli ihan mukava ilta. Hieman tylsä minun osaltani, kun en tanskaa ymmärrä. Kysyivät, missä asun ja miten menen kouluun suomessa ja muuta. He googlettivat paikan ja ihmettelivät järvien paljoutta kartalla. Bent kuskasi minua sinne ja takas asuntolalle, kun matka oli kuitenkin 10km pitkä.
Perjantaina oli myös aamulla renkaanvaihtoja ja huoltoja. Loppua kohden työt väheni ja tinasin uudet liittimet etuvaloihin viimeisenä työnä.
Jim kyseli minulta, että menevätkö suomalaiset oikeasti alasti saunaan. En näe asiassa mitään ihmeellistä tietenkään ja tokaisin, että eihän sinne vaatteita pysty pukea. Hän myös kysyi, että eikö se ole vähän pervoa mennä alasti katselemaan toisia yhteiseen tilaan. En kyllä usko, että sen takia me saunaan mentäisiin. Muita tuijottelemaan. Tanskassa hänen mukaansa vain lihavat, vanhat ja rumat miehet menevät saunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti